Corda liften BV

Ogen

Blog over spiegels in liften

Deze keer een luchtig onderwerp: Spiegels.

Waarom zijn liften toch voorzien van spiegels? Je kunt geen lift instappen of er is wel een spiegel. Volgens Jerwin de Graaf in het artikel "wachten is passé", is dat omdat mensen zich snel vervelen en een spiegel in de lift gaat die verveling tegen. En zo lijkt het of de lift veel sneller gaat.

Lees verder

Toegang

Dit filmpje is natuurlijk leuk bedacht. Een liftdeur leent zich hier goed voor.

Maar er is veel te zeggen over liftdeuren. Kwaliteit, kosten en veiligheid zijn aspecten die heel veel impact hebben.

Lees verder

Keuzes maken

Ik hoorde van de week de opmerking: Je kunt beter de op één na beste hebben die het doet, dan de beste die stuk is. En daar valt natuurlijk niets tegenin te brengen.

 

Lees verder

Nooit te oud om te leren.

Kennen jullie Seasick Steve? Een rocker die op latere leeftijd beroemd werd. Hij bouwt zijn gitaren zelf en als hij er op speelt vliegen ze bijna in brand. Geweldige kerel. Kijk maar even: Link naar Youtube filmpje Seasick Steve

De titel van het nummer is "you can't teach an old dog new tricks". Ik vind het een geweldig nummer maar voor wat betreft mijn bedrijf wordt ik er niet blij van.

Lees verder

Contracten

Wat moet ik daar nu over zeggen? Een aantal kreten die vaak voorbij komen misschien? Basis-contract, uitgebreid-contract, all in-contract, prestatie-contract. Ik heb er vast een paar gemist. Het gaat me ook niet om de verschillende contract vormen.

Lees verder

Vrij verkrijgbaar

De term "vrij verkrijgbaar".

Onze ketel ging een tijdje geleden stuk. Met een beetje logisch nadenken en google en een multimeter hebben we kunnen ontdekken welk onderdeel stuk was en via een internet bedrijf hebben we het onderdeel besteld en kon ik de ketel repareren. Best handig als je handig bent. Maar de onderdelen konden zo geleverd worden. Ze zijn "vrij verkrijgbaar".

Lees verder

Continuïteit

Het laatste rondje hond uitlaten van de dag is mijn taak. Dat is het enige moment van de dag dat ik hem los laat lopen. Hij is namelijk niet te houden als hij een kat ziet maar katten zien hem in het donker voordat hij hen ziet en verdwijnen dan snel uit zicht. Ik vind dat fijn want dat geeft mij een moment waarop ik mijn gedachten de vrije loop kan laten.

Lees verder

«      1   |   2   |   3      »